Не се говори за политики. Човек го е страх да каже

...
Не се говори за политики. Човек го е страх да каже
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Липсва дебат, българските правителства имат вина за Шенген

Не се приказва за политики. Човек го е боязън да каже към този момент и думата промяна. Бюджетът е инструмент, би трябвало да докара до избрани неща. Дебатът липсва. България има компликации да се оправи с толкоз доста вложения. Има смисъл тогава, когато има недостиг в бюджета. Този недостиг би трябвало да бъде за по-трудни години. Това каза бившият вицепремиер и министър на труда Ивайло Калфин в студиото на " Денят ON AIR ". 

С 11-те % нарастване на пенсиите покупателната дарба няма да се усили, уточни Калфин. 

" Средните цифри не са най-хубави. Таванът се усилва и по този начин е редно. Не би трябвало да търсим равнене на пенсиите, само че тя би трябвало да обезпечава естествен живот. Трябва да се прави разлика сред пенсия и обществена политика ", прикани гостът.

Бившият вицепремиер и министър на труда дефинира като вярно нарастването на минималната работна заплата от 1 януари 2023 година

" Идеята е обществените сътрудници да имат своята роля. В другите браншове има разнообразни условия. Има области, в които минималната работна заплата е междинна. Всичко това допуска задължения от обществените сътрудници ", посочи още Калфин пред Bulgaria ON AIR.

По думите му българските държавни управления имат виновност, че дълги години не сме влезнали в Шенген.

" Непрекъснато се появява ново държавно управление и приема проект за деяние, което е несъгласие, откакто от години Европейска комисия споделя, че сме подготвени. Проблемът е от две страни членки - Нидерландия и Австрия. Проблемите са ни вътрешнополитически. Всичко в Европейски Съюз е преодолимо. Да построяваме шенгенска граница по Дунава ще е тежко и за България, и за Румъния ", приключи Калфин.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР